Welkom! Voor Nederlands, bezoek Biogroei.nl

Droso trap │ Drosophila Suzukii val

(0 reviews)

De droso-trap is een vangpot, specifiek om de fruitvliegjes Drosophila Suzukii weg te vangen. Combineren met Dros'attract als lokmiddel.

minus plus
Calculating delivery date...
Kim
Need help?
We are available from 9 a.m. to 5 p.m. CET, Monday through Friday. We speak English, Dutch, French and German!
Contact us
Browse to
Details

Suzukii fruitvliegjes bestrijden?

De fruitvlieg Drosophilla suzukii en andere soorten fruitvliegjes kan je effectief wegvangen met deze fruitvliegval.

De droso trap trekt door haar rode kleur en specifieke vorm veel fruitvliegjes aan. De val gelijkt immers op een aantrekkelijke vrucht.

De drosotrap kan je vullen met appelciderazijn of met Dros'attract. In combinatie met Dros’attract worden meer fruitvliegjes weggevangen. Zowel de volwassen mannetjes als vrouwtjes worden gelokt. De fruitvliegjes vliegen de val binnen en kunnen er niet meer uit. Ze verdrinken in de lokstof.

Wat doen Suzuki fruitvliegjes ?

De Suzuki fruitvlieg is een Japanse fruitvlieg die onrijp en onbeschadigd fruit aan de boom/struik aanvalt, in tegenstelling tot de gekende 'klassieke fruitvlieg' (Drosophila melanogaster) die zich stort op overrijp fruit of rottende groenteresten. De klassieke fruitvlieg, ook bananenvlieg genoemd, zorgt voor de vertering van organisch materiaal. Drosophila Suzukii beschadigt groene, onrijpe vruchten en is daardoor een gevreesde boosdoener in de fruitteelt.

De Suzuki fruitvlieg kan eitjes leggen in elke vrucht met een dunne schil: aardbeien, druiven, bosbessen, bramen en frambozen. Ook steenfruit zoals kers, pruim, perzik, abrikoos, kaki en kiwi kunnen aangetast worden. Dus zowel kleinfruit als grote fruitbomen worden getroffen.

De fruitvlieg boort gaatjes in de vruchten om eitjes te leggen. Dit kwetsuur leidt tot botrytis schimmel en rotting van de vruchten.

De Suzukii fruitvlieg kent vele generaties per jaar en wordt best vanaf het voorjaar tot in het najaar weggevangen. Ze overwinteren namelijk als volwassen insect.

Op enkele weken kan hun populatie verdubbelen. Drosophila Suzukii kan de oogst voor meer dan de helft vernietigen.

Fruitvliegjes val gebruiken?

  • Hang de val vanaf april tot in november op als je vorig jaar veel last had van fruitvliegjes. Het beste vangstresultaat wordt bekomen als de vruchten nog niet rijpen.
  • Doe in elke vangval 300 ml Dros’attract.
  • Plaats de val op minimum 1 m hoogte bij lage fruitstruiken. In fruitbomen hang je de val in het onderste deel van de kruin.
  • Hang de val steeds in de schaduw.
  • Gebruik minimum 1 val per are. Echter hoe meer je hangt, hoe meer je vangt! Hang de fruitvliegvallen ook aan de rand van het te beschermen of getroffen perceel.
  • Het lokmiddel regelmatig vervangen als het door de fruitvliegjes is bevuild of verdampt. Giet de oude lokstof niet in het gras of op de composthoop. Dit lokt extra fruitvliegjes zonder dat ze worden weggevangen.
  • Blijf wegvangen, ook na de oogst tot in oktober-november.

Verpakking

1 Droso trap

Afmeting: 12 cm x 12 cm x 15 cm

Reviews
Kim
Need help?
We are available from 9 a.m. to 5 p.m. CET, Monday through Friday. We speak English, Dutch, French and German!
Contact us