Welkom! Voor Nederlands, bezoek Biogroei.nl

Nettect+ | Fijnmazig insectengaas met maaswijdte 0.80mm x 0.80mm | 2,1m x 4,75m

(0 reviews)
Dit fijnmazig insectengaas is ontwikkeld voor de bescherming van gewassen tegen preimineervlieg en suzukii fruitvlieg, maar kan hiernaast ook gebruikt worden voor de wortelvlieg, koolvlieg, uivlieg en preivlieg.
Calculating delivery date...
Kim
Need help?
We are available from 9 a.m. to 5 p.m. CET, Monday through Friday. We speak English, Dutch, French and German!
Contact us
Browse to
Details

Beschermnetten of beschermdoeken zijn onontbeerlijk in een biologische moestuin. Denken we maar aan duiven en merels die zowel onze groenten als fruitbomen aanvallen. Bovendien zijn er voor een aantal plagen geen nuttige insecten voorhanden waardoor beschermnetten de enigste oplossing bieden om de gewassen te vrijwaren van bepaalde plagen.

Voordelen van fijnmazig insectengaas

  • Beschermnetten schaadt geen andere nuttige insecten of dieren
  • We kunnen groenten telen die anders altijd mislukken zoals broccoli, bloemkool en prei maar ook uien en wortelen.
  • We kunnen duiven, merels en andere vogels tolereren zonder ons zorgen te maken over onze oogst

Technische specificaties fijnmazig insectengaas

  • Afmetingen: 2.1 x 4.75 m
  • Insectengaas in tunnelvorm gebruiken door het hoge gewicht van 70g/m² en maaswijdte van 0.80 x 0.80 mm
  • bestaat uit UV-gestabiliseerd Polyethyleen.
  • Biedt vooral bescherming tegen preimineervlieg en Suzukii fruitvlieg naast wortelvlieg, koolvlieg, uivlieg, preivlieg en preimot. Indien prei niet beschermd of Suzukii fruitvlieg niet geweerd moet worden, raden we het gewoon insectengaas aan ipv dit fijnmazig beschermnet. Het gewoon insectengaas laat meer lucht, licht en water door dan dit fijnmazig insectengaas.
  • Lange levensduur bij juist gebruik

Hoe insectengaas gebruiken?

Dit fijnmazige insectengaas is te zwaar om los over het gewas te leggen en moet dus steeds over een constructie gespannen worden. Dit kan een groentenbak zijn, een houten constructie, paaltjes met omgekeerde bloempotjes of een tunnel van gebogen electriciteitsbuizen. Zeker als je prei wil beschermen tegen preimineervlieg of kolen tegen koolvlieg is een constructie of tunnel een must.

Hoe eenvoudig een houten constructie maken?

In plaats van een tunnel, kan je ook voor wortelen, prei en uien (laagblijvende gewassen) een aantal paaltjes van 50 cm in de grond steken, hierop omgekeerde bloempotjes zetten en daarover het insectengaas spannen. Steeds goed aan de zijkanten vastleggen of vast pinnen. Vastleggen heeft de voorkeur op vast pinnen omdat je in het laatste geval gaten maakt in je insectengaas.

Wat na het seizoen?

In de herfst moet je het beschermnet reinigen, laten drogen en opbergen. Op die manier kan het gemakkelijk 5 tot 6 jaar meegaan.

Reviews
Kim
Need help?
We are available from 9 a.m. to 5 p.m. CET, Monday through Friday. We speak English, Dutch, French and German!
Contact us