Welkom! Voor Nederlands, bezoek Biogroei.nl

Feromoonval eikenprocessierups vlinder | Incl. 2 feromonen

(0 reviews)

Naast kaal gevreten eikenbomen, veroorzaakt de eikenprocessierups vooral ernstige jeukhinder bij mensen die in contact komen met hun brandharen. De funnelval in combinatie met de feromooncapsules Thaumetopoea processionae geeft je zicht op de grootte van de populatie van eikenprocessievlinders in je omgeving. De prijs omvat 1 funnelval en 2 feromooncapsules.

minus plus
Calculating delivery date...
Kim
Need help?
We are available from 9 a.m. to 5 p.m. CET, Monday through Friday. We speak English, Dutch, French and German!
Contact us
Browse to
Details

Ben je eigenaar van één of meerdere prachtige eikenbomen? Mogelijks word je dan geconfronteerd met de eikenprocessierups...

Begin april komen de oranjeachtige gekleurde rupsen uit de eitjes. Na de derde vervelling, die start rond half mei, krijgen de rupsen hun brandharen en zorgen zij voor hevige jeuk.

Heb je veel last van de eikenprocessierups? Maak dan gebruik van onze feromoonval eikenprocessierups om hun populatie af te bouwen. Meer weten hoe een feromoonval werkt?

Feromoonval tegen eikenprocessierups

Ons pakket bevat:

  • Een doorschijnende vangbeker.
  • een groen trechter
  • een groen deksel
  • een groen touwtje
  • een feromoonhoudertje + dop
  • twee feromooncapsules

Nadat je de feromoonval (ook funnelval genoemd) gemonteerd hebt, bevestig je één feromooncapsule in de feromoonhouder die je vervolgens vastklikt in het deksel van de val. De andere feromooncapsules bewaar je in de vriezer.

In de vangbeker doe je 4 cm water. Als je veel vangt, het water in de vangbeker regelmatig verversen.

De funnelval eikenprocessierups is een hulpmiddel in de strijd tegen de eikenprocessierups.

Feromoon Eikenprocessierups vlinder

Het feromoon is doordrenkt met de geur die de vrouwtjes van nature verspreiden om de mannetjes te lokken. Het feromoon is dus zeer specifiek. Je gaat met dit feromoon alleen de mannelijke eikenprocessierups vlinders aantrekken.

De mannetjes, aangetrokken door het vrouwelijke seksferomoon, vliegen naar de geur en vallen via de trechter in de opvangbeker. Een feromooncapsule werkt 6 weken. Daarna moet de feromoon vervangen worden door een nieuwe.

Wanneer de feromoonval uithangen?

De vlinder van de eikenprocessierups, Thaumetopoea Processionae vliegt uit vanaf begin juli tot begin september. Hang je feromoonval minstens één week vroeger op. Door de opwarming van het klimaat zit er wat speling tussen begin- en einddatum van de vluchten.

Hoeveel feromoonvallen eikenprocessierups uithangen?

Hang maximum 1 val per boom als je één grote eikenboom hebt. Hang maximum 1 val per drie bomen als je meerdere kleine bomen hebt.

Te veel vallen uithangen geeft een averechts effect omdat er dan geurverwarring ontstaat en minder vlinders de weg naar de val vinden.

Waar de feromoonval eikenprocessierups vlinders hangen?

Hoe hoger je de val kan hangen, hoe beter je vangt. Uiteraard is dit niet evident gezien volwassen eikenbomen heel hoog zijn. Hang ze daarom op een plaats wat voor jou haalbaar is.

Feromooncapsules bewaren

Bij Biogroei koop je verse feromooncapsules. Jaarlijks worden deze vers geproduceerd en in vriezers bewaard.

Bewaar de feromooncapsule in de vriezer in een gesloten potje om de feromoongeur maximaal te behouden. Je kan feromooncapsules die je in de diepvriezer bewaart het jaar van aankoop en het jaar nadien gebruiken.

Bewaar feromooncapsules nooit op kamertemperatuur, zo verliest het feromoon zijn werkingskracht.

Onze feromonen worden per stuk in een luchtdicht zakje verpakt. Hierdoor blijft de geurkwaliteit optimaal behouden tot je het openscheurt om het te gebruiken.

Feromonen apart kopen

Je kan alle feromooncapsules afzonderlijk en per stuk op onze webshop aankopen.

Vragen?

Bij ons vind je professionele informatie op consumentenmaat. Heb je nog vragen, contacteer ons dan tijdens de kantooruren van maandag tot vrijdag tussen 9 u en 17 u. Wij helpen je graag verder!

Video
placeholder image
Reviews
Kim
Need help?
We are available from 9 a.m. to 5 p.m. CET, Monday through Friday. We speak English, Dutch, French and German!
Contact us