Welkom! Voor Nederlands, bezoek Biogroei.nl

Nettect | Insectengaas met maaswijdte 1.35 x 1.35 mm

(0 reviews)
Insectengaas dat bescherming bied tegen koolvlieg, wortelvlieg, uivlieg en preivlieg en alsnog veel lucht, water en licht doorlaat.
minus plus
Calculating delivery date...
Kim
Need help?
We are available from 9 a.m. to 5 p.m. CET, Monday through Friday. We speak English, Dutch, French and German!
Contact us
Browse to
Details

Beschermnetten zijn onontbeerlijk in een biologische moestuin. Denken we maar aan duiven en merels die zowel onze groenten als fruitbomen aanvallen. Bovendien zijn er voor een aantal plagen geen nuttige insecten voorhanden waardoor netten de enigste oplossing bieden om de gewassen te beschermen.

Voordelen van het insectengaas

 • Beschermnetten schaadt geen andere nuttige insecten of dieren
 • We kunnen groenten telen die anders altijd mislukken zoals broccoli, bloemkool en prei maar ook uien en wortelen.
 • We kunnen duiven, merels en andere vogels tolereren zonder ons zorgen te maken over onze oogst
 • Dit insectengaas laat ondanks de mazen veel licht, lucht en water door ten opzichte van het fijnmazige insectengaas dat wordt gebruikt voor prei te beschermen tegen preimineervlieg.

Technische specificaties insectengaas

 • Los over het gewas te leggen en aan de zijkant vastleggen of vast pinnen.
 • Gewicht: 60 g/m²
 • Maaswijdte van 1.35 x 1.35 mm
 • Bestaat uit UV-gestabiliseerd Polyethyleen.
 • Biedt bescherming tegen koolvlieg, wortelvlieg, uivlieg en preivlieg.
 • Lange levensduur bij juist gebruik
 • Twee maten: 2.1m x 4.5m of 3.66m x 6m

Hoe insectengaas gebruiken?

Het insectengaas tegen wortelvlieg, uivlieg, preivlieg zou je los over het gewas kunnen leggen; ik prefereer echter om een tunnel te maken. Door het gewicht van het insectengaas, zeker als het veel regent, drukt de doek soms te erg op het loof van de planten waardoor de groei geremd wordt. Vooral ook omdat dit insectengaas gedurende de volledige groeiperiode van de planten over het perceel moet gelegd worden. Je zaait of plant de groenten en meteen afdekken. Houdt ook hier rekening met een vruchtwisseling van meerder jaren zodat geen schadelijke insecten uit de grond komen waar je het insectengaas gebruikt. Denk eraan dat het insectengaas licht en neerslag tegen houdt en controleer regelmatig of de ondergrond nog voldoende vochtig is.

Hoe eenvoudig een houten constructie maken?

In plaats van een tunnel, kan je ook voor wortelen, prei en uien (laagblijvende gewassen) een aantal paaltjes van 50 cm in de grond steken, hierop omgekeerde bloempotjes zetten en daarover het insectengaas spannen. Steeds goed aan de zijkanten vastleggen of vast pinnen. Vastleggen heeft de voorkeur op vast pinnen omdat je in het laatste geval gaten maakt in je insectengaas.

Wat na het seizoen?

In de herfst moet je het beschermnet reinigen, laten drogen en opbergen. Op die manier kan je net gemakkelijk 5 tot 6 jaar meegaan.

Reviews
Kim
Need help?
We are available from 9 a.m. to 5 p.m. CET, Monday through Friday. We speak English, Dutch, French and German!
Contact us